Home / Gestoffeerd of gemeubileerd

Gestoffeerd of gemeubileerd.

In de Amersfoortse verhuurmarkt is er zowel vraag naar gemeubileerde als gestoffeerde woningen. Hieronder zal er beknopt uiteen worden gezet wat het verschil is tussen deze verhuurvarianten.
Geheel gestoffeerd houdt in dat de ramen bekleed zijn. Dit betekent dat er gordijnen of vitrages hangen of dat lamellen of luxaflex aanwezig zijn. Daarnaast ligt er een vloer over de gehele woning, dit kan zijn laminaat, vloerbedekking etc... Ook wordt er verwacht dat er in elke ruimte verlichting aanwezig is.

Gemeubileerd houdt verder in dat naast het feit dat de woning gestoffeerd is, er ook meubels aanwezig zijn voor normaal gebruik. Ook horen er voldoende beddengoed en handdoeken aanwezig te zijn bij een gemeubileerde woning. Verder dient er een wasmachine en droger aanwezig te zijn. Van de keuken wordt verwacht dat deze compleet is inclusief potten, pannen, service en bestek.

De beste richtlijn die men kan aanhouden bij een gemeubileerde woning, is dat de huurder alleen zijn kleding en toiletartikelen hoeft mee te nemen dit is vergelijkbaar met een vakantieappartement. Voor de expats is een gemeubileerde woning interessanter, omdat deze meestal tot een periode van 12 maanden blijven, en het financieel niet aantrekkelijk is om voor deze korte duur meubels te verschepen of deze aan te schaffen. Echter zijn er ook bedrijven die voor de buitenlandse medewerkers meubels in de opslag hebben en dus liever woningen huren die niet gemeubileerd zijn. In overleg met de makelaar kunt u ook besluiten om uw woning in Amersfoort half gemeubileerd of gestoffeerd te verhuren. De verhuurmakelaars van Eervast kunnen u hier alles over uitleggen in een vrijblijvend gespreken.

Verzekering:

Zowel voor gemeubileerde, gestoffeerde of kaal te verhuren woningen is het van groot belang de verzekeringen goed te regelen. Hierbij kunt u denken aan de opstalverzekering, de inboedelverzekering en de WA verzekering. Houd u er rekening mee dat sommige verzekeraars bij verhuur andere voorwaarden hanteren, daarom is het verstandig altijd uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte te stellen van de verhuur van uw woning.

Een greep uit ons aanbod

Wilt u op de hoogte blijven van de woningen en ontwikkelingn? Schrijf dan nu in voor onze nieuwsbrief!