Home / Huurwoningen Amersfoort

Huurwoningen in Amersfoort

Bent u op zoek naar een huurwoning? Amersfoort heeft verschillende huurwoningen beschikbaar. Het centrum van Amersfoort is prachtig pittoresk dankzij het middeleeuwse karakters. Er zijn ruim 400 rijksmonumenten dus er is altijd iets te zien in Amersfoort. Daarnaast biedt de stad tal van mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding. Op gebied van cultuur en sport zijn er diverse mogelijkheden en natuurgebied de Veluwe ligt in de buurt. Ook horeca is ruim vertegenwoordigd. Een huurwoning in zo'n leuke stad wil iedereen wel.

Huren van woningstichting of makelaar

Woningen in Amersfoort huurt u van de woningstichting of via een makelaar. Het voordeel van de woningstichting is de prijs. U huurt vrij goedkoop een woning uit het segment van de sociale woningbouw. De woningstichtingen hebben een grote diversiteit aan woningen beschikbaar. Het kan wel even duren voor u een huurwoning toegewezen krijgt. Als u via een makelaar huurt heeft u vaak sneller een huurwoning in Amersfoort. Het aanbod is iets minder groot en de huurprijs ligt vaak hoger.

Type huurwoningen

In Amersfoort zijn alle soorten huurwoningen beschikbaar. Er zijn comfortabele appartementen, compacte studio's en ruime woonhuizen. Rondom het stadscentrum liggen verschillende wijken waar altijd wel huurwoningen vrijkomen. De beschikbare huurwoningen vindt u op de websites van de woningstichtingen en makelaars. Daarnaast publiceert de woningstichting het aanbod ook vaak in de Amersfoortse huis-aan-huisblaadjes. Voor studenten zijn er uiteraard ook diverse kamers te huur.

Amersfoort ligt centraal én in de luwte

Vanuit Amersfoort zijn alle delen van Nederland goed bereikbaar aangezien onder andere de snelwegen A1, A12 A27 en A28 rondom de stad liggen. Toch woont u in een rustigere stad dan bijvoorbeeld Utrecht. U combineert het beste van beide werelden in Amersfoort. In een huurwoning in deze stad woont u comfortabel en verplaatst u zich snel naar andere delen van Nederland voor bijvoorbeeld werk of een familiebezoek.

Een greep uit ons aanbod

Wilt u op de hoogte blijven van de woningen en ontwikkelingn? Schrijf dan nu in voor onze nieuwsbrief!